Konfirmant 2021


Velkommen som konfirmant i 2021, påmelding finner du her 1.mai!

 

Som konfirmant vil du få muligheten til å tenke over de store spørsmålene, bli kjent med nye mennesker, og oppleve et annerledes fellesskap enn hva man kanskjer er vant til fra før. Konfirmanttiden i kirka er for deg som tror, tviler og er nysgjerrig. 

Her finner du viktig informasjon om konfrimanttiden i Lommedalen menighet. Du kan også melde deg på konfirmasjonsforberedelsene i bunnen av artikkelen (fra og med 1.mai)

Velkommen som konfirmant til fellesskapet i Lommedalen! Du har mye spennende i vente!
Gjennom konfirmanttiden får du lære mer om kristne verdier, kristen tro og hva det vil si å være kristen idag. Du vil møte trygge og engasjerte ansatte og ungdomsledere som tar deg og dine spørsmål på alvor.

Når konfirmasjonsforberedelsene er over, venter selve konfirmasjonen som er en festdag med gudstjeneste,hvor vi ber Gud om å velsigne og styrke hver enkelt konfirmant.

Det viktigste med konfirmanttiden er å bli bedre kjent med den kristne tro, der Gud sier ja til oss og vil være en del av våre liv.

Du er velkommen til å delta i konfirmantopplegget selv om du ikke er døpt. Dåpen er en forutsetning for å delta i konfirmasjonsgudstjenesten og hvert år er det flere konfirmanter som blir døpt.


Viktige datoer:

22. september kl 19.00: Informasjonsmøte for alle som er påmeldt, eller interessert i å melde seg til konfirmasjon.
1. oktober: Påmeldingsfrist 
7. november kl 18.30: KonfirmantKickoff m/konsert og underholdning
8. november kl. 11.00: Presentasjonsgudstjeneste
23.mars: Fasteaksjonen - Foresatte og konfirmanter deltar på dør til dør aksjonen

Datoer for konfirmasjon i 2021 er:
2.mai kl.11.00 og 13.30  - Generalprøve torsdag samme uken
11. og 12.september (kl.10, 12.30 og 15.00 på lørdag, 11.00 på søndag) - Generalprøve tirsdag og torsdag samme uken. 


Vinterleir

En annerledes vinterferie med mye sosialt, snø og læring. Gangavstand til skiheis og flotte langrennsløyper. Akebakke og bålkos for de som ikke liker å ha ski på beina! 
En litt mindre leir, hvor vi har vi mellom 40-50 konfirmanter her, derfor blir vi ekstra godt kjent med hverandre. Passer for deg som er glad i vinteren, eller som liker å være i litt mindre grupper. Vi reiser til Brennabu leirsted i Valdres. Der er vi fra tirsdag til lørdag i skolens vinterferie, uke 8. Familiene inviteres til en felles avslutningsgudstjenste (samtalegudstjeneste) i Lommedalen kirke kl.11.00 søndag 28 .februar, der vinterleirkonfirmanter medvirker.

Vinterleir 2021 er fra 23- 27. februar, og avsluttes med gudstjeneste i Lommedalen søndag 28.februar
Pris: 3600.- (Faktureres i to omganger, en i starten av konfirmanttiden, deretter i rundt tiden man drar på leir)


NB: Sommerleir er nå fullbooket, vi viser til Vinterleir og Miks. 
En uke med aktivitet, sol og læring ved Åh Stiftsgård, Sverige, ca. 1 times kjøretur sør for Svinesund. Vi har én stor sommerleir, i skolens sommerferie uke 32. Stedet ligger idyllisk til ved vannet, og byr på fine naturopplevelser. Leiren avsluttes med kvedsgudstjeneste i Lommedalen kirke kl.11.00 søndag 8.august, sommerleirkonfirmanter medvirker. Vi har begrenset med plasser på denne leiren

Sommerleir 2021 er fra 3.-7.august og avsluttes med gudstjeneste i Lommedalen søndag den 8.august
Pris: 3600.- (Faktureres i to omganger, en i starten av konfirmanttiden, deretter i rundt tiden man drar på leir)


Mikskonfirmant

Egen kalender for Miks-programmet kommer rundt 1.nov.
Miks er et felles opplegg med konfirmanter fra flere menigheter i Bærum, for de som ikke kan eller vil en hel uke på leir.
Det blir ca 3 samlinger på 2-3 timer i en av kirkene i Bærum, og en helgetur i begynnelsen av februar - en "minileir" med mye moro! 
Miks består altså av noen ettermiddags-samlinger iløpet av våren, samt at man følger med på alt som skjer felles i Lommedalen kirke for konfirmanter. 

Pris: 1400.- (Faktureres i to omganger, en i starten av konfirmanttiden, deretter i rundt tiden man drar på leir)

Tilrettelagt konfirmasjonstid

Det skal være mulig for alle, uavhengig av funksjonsevne, og konfirmere seg i Lommedalen menighet.
Ta kontakt med oss for spørsmål om tilrettelegging.

Vanligvis følger man et opplegg som er felles for menigheten i Bærum, spesielt tilpasset elever ved Haug skole. Konfirmanter med tilretteleggingsbehov får tett oppfølging av en ansatt fra Lommedalen kirke. Det er fullt mulig å følge undervisningen med gruppen i Grinilund, men likevel ha selve konfirmasjonen i Lommedalen kirke, eller en annen kirke. Ta kontakt, så finner vi en løsning som passer for deg. 

Konfirmasjonsgudstjeneste i Grinilund kirke lørdag i mai (dato kommer senere) ,eller en av datoene i Lommedalen kirke dersom dere ønsker det). 

Pris: 1400.- (Faktureres i to omganger, en i starten av konfirmanttiden, deretter i rundt tiden man drar på leir)

Betaling

Det er viktig for oss å understreke at vi har økonomiske støtteordninger for konfirmasjonstiden. Dersom familiens økonomi er en utfordring/hindring for valg av konfirmasjonsopplegg, ta kontakt med oss. Økonomi skal ikke være en hindring for å være konfirmant hos oss. 


Våre spilleregler for konfirmanttiden

Å være konfirmant i kirka er et valg man tar selv, og det året du fyller 15 er du ifølge love religiøst myndig. Dette betyr at ingen andre enn du kan bestemme hva du skal tro, og at om konfirmasjon i kirka er noe du vil så skal du få lov til det. Dette valget innebærer også at du følger de rammer som vi setter for konfirmanttiden: 

1.    Det er obligatorisk oppmøte til all undervisning og andre aktiviteter. 

2.    Fravær, også grunnet sykdom, skal tas igjen som en praktisk oppgave på en aktivitet eller gudstjeneste i menigheten. Skriftlig melding om fravær  skal komme fra foresatte i god tid.

3.    Fravær i forhold til idrettsarrangement gis for deltagelse på krets-mesterskap og kvalifisering til landskonkurranser. Trening og vanlige kamper gjelder ikke, her gjelder regler fra idrettsforbundet (kamper kan flyttes når minst tre av spillerne er konfirmanter og har opplegg den dagen).

4.    Alle skal møte presis til timene, og ha med konfirmantbibelen.

5.    Konfirmanten melder seg frivillig. Det forventes positiv innstilling og normalt god oppførsel fra konfirmanten gjennom hele konfirmanttiden.

6.    Konfirmanten skal delta på 5 gudstjenester i tillegg til de som inngår i undervisningen. Det er åtte gudstjenester totalt.

7. Vi behandler oss selv og andre med respekt og toleranse.


Har du spørsmål angående konfirmasjon så svarer Geir André deg på mail GN693@kirken.no

Vi gleder oss veldig til å bli kjent med deg, sees om ikke lenge! 

Meld deg på til konfirmasjonsforberedelsene her (åpner 1.mai): PÅMELDING
 

Tilbake