NYTT til gjetersøndag 26. april


Det er gjetersøndag! Eller «Den gode hyrdes søndag» som man sa i gamle dager. Hør en fin sang om den gode gjeteren. Og les «I disse ulvetider». Noen ord fra Knut prest.

 

Jesus fortalte om en gjeter som passet på hundre sauer. Hver kveld talte han dem. Men en kveld var det et lam som manglet. Da gikk han ut for å lete. Og så fant han lammet og ble glad. Gud leter etter oss også. Og blir glad når han finner oss! Her kommer det en sang om det!

 

Her går en trofast gjeter
og teller sine lam.
Men hvor er nummer hundre
som fulgte ut med ham?

Så går han ut og leter,
han søker dagen lang.
Hvor skal jeg finne lammet
som var hos meg en gang?

Her går den glade gjeter
som fant sitt lille lam.
Hans venner ser ham komme
og gleder seg med ham.

Nå er han her, vår gjeter,
han elsker sine små.
Hans navn er Jesus Kristus,
til ham vår takk skal gå.

Norsk salmebok nr 783
Tekst: Nanna Wiberg 1950
Melodi: Daniel Olson

Hør sangen her, med Solveig Leithaug!

 

Og her kan du lese noen ord fra Knut prest:

 

I disse ulvetider

Vi mennesker utsettes for rovgriske angrep: fra mammons utsendte medarbeidere, fra maktsyke medmennesker og et sexfiksert samfunn, fra massemedienes flimmer av villedning og verdiforflatning, fra dyret i sine egne drifter.

Akkurat nå er det et virus som er ulven. Det gjør innhogg i flokkene våre. Og vi ser oss om etter noen som kan lede oss til trygge steder, og noen til å bekjempe styggen.

Ute av stand til å frelse oss selv ligger vi mer eller mindre såret langs en vei som førte feil av sted. Behovet for en Gud som både viser omsorg og viser vei, er så visst ikke blitt noe mindre i vår moderne tid enn det var den gangen gjetere var et daglig syn.

Les videre her!

 

Tilbake