Kirkebygget


Lommedalen og Bærums Verk måtte vente lenge på å få sin egen kirke. I 1995 var kirken endelig på plass, midt i dalen. 

Ei kyrkje med kyrkjegard i Lommedalen! Det var på dagsorden da Lommedalens Vel ble stiftet i 1923 – og nynorsk var hovedmål på skolen her i bygda. 
Dermed satte man i gang med kirkekomite og innsamling. Så gikk det 70 år. En livskraftig Lommedalen menighet var i full sving. Da bevilget Bærum kommune penger til kirken både Bærums Verk og Lommedalen nå har så stor glede av.

Les den interessante historien om Lommedalen kirke, skrevet av Jon Tveit, en av menigetens og lokalmiljøets store ildsjeler.
Eller hva med en artig liten quiz om kirken vår?

I desember 1995 kunne kirken innvies. Kirketomta hadde allerede ligget klar noen år – en vakker liten kolle, der det også ble feiret årlige utegudstjenester i juni. Kirken og Mølladammen skole ble bygd samtidig. Arkitekt var Lille Frøen as. 18 år senere, i november 1993, kom også omsider «kyrkjegarden», eller Lommedalen gravlund, som er det offisielle navnet.

Kirken er vakker, og ligger midt i dalen på et punkt som knytter Bærums Verk og Lommedalen sammen. Den «ser ut som en kirke», og mange gleder seg over å ha den som et signalbygg i bygda. Også innenfra er det flott. Lys og vakker, åpen og innbydende. Her møtes tradisjon og fornyelse – i arkitekturen som i gudstjenestelivet. 
En av tankene da den ble tegnet, var å føre arven videre fra de to middelalderkirkene Tanum og Haslum. Hvitkalkede vegger, steingulv, lyst treverk og et klassisk ytre. Samtidig er den tidsmessig og bruksvennlig. «Moderne middelalder» var ordene som inspirerte arkitektene. 

Stadig flere oppdager skjønnheten i Lommedalens kirkerom.

Tilbake